Yeni Maaş Durumları


Uluslararası bürolar (içlerinden biri çok “özel” iş ortağını paketleyip salladı, daldan dala konan bir balarısı oldu) stajda 500 - 1.000 EUR/USD (as the case may be) civarında birşeyler veriyolar. Yaz stajerleri her zamanki gibi her yerde nanay ya da en iyi ihtimalle ticket'a şükretmece…ruhsat sonrası döneme başlangıç 1.200-1.500 EUR/USD'den başlıyor çok yukarı zıplamıyor.
Sonrasında prim mirim, park parasıyla falan idare ediyorsunuz bir süre. Saat hedeflerini tutturursanız (disclose edilsin edilmesin genelde 1.500 billable saat civarındadır ki hayat kalitenizi düşürmeye yeter de artar hakkıyla yazıyorsanız…ee biraz şişirmek olayın tadı tuzu, benim memurum işini bilir), yıllık 1.000 zam yapan yerler var…
posanız çıkıp mid level'lara geldiğinizde, 3.500 - 5.000 garanti
seniorlar'da range biraz geniş…6.000den aşağı viziteye çıkanı yok, en güzideleri 10.000'lere kadar çıkıyor.
Maaşlı partnerlar arada kar payı da aldıklarından ayda 20-25 binin altına düşemezler.
In house camiası biraz ne istediğinize ve nereye kapak attığınıza bağlı…
Türk bir holding'de müşavirin altındaysanız 2.000-6.000 skalasında ömür billah iflah olmayabilirsiniz. Maaş artırma olasılığı çok daha az, ilk girişte nereden ne şartla başladığınız çok önemli. Asıl iş hukuk olmadığından, skala yok…Eğer hukuk müşaviri olmayı başardıysanız, 6.000'den başlıyor, 15.000lere kadar gidiyor. Banka gibi yerlerde GMY falan olma olasılığı da olunca uçuyor. Ama posizyon sayısı az. Koltuğu kapan bırakmıyor. Gençlere yol açın yahu diyen yok…Yanında araba, yemek, prim de oluyor çoğu zaman….

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Suç Oranı Neden Artar?

Vasiyetnamenin İptali

Meslek Hastalığı Davası